Valikko

Leipä ravitsemuksessa

Rasva

 

Vilja sisältää rasvaa keskimäärin 2 %, mutta kaurassa on rasvaa 5-6 %. Viljan rasva sisältää runsaasti monityydyttymättömiä rasvahappoja, erityisesti linolihappoa, mutta vain hyvin vähän kovia, tyydyttyneitä rasvoja eikä lainkaan kolesterolia. Viljan rasvakoostumus on terveydelle hyvin edullinen.

Myllytuotteet, kuten jauhot ja hiutaleet ovat siis vähärasvaisia ruoka-aineita. Leivän leivonnassakin käytetään tavallisesti vain vähän rasvaa ja se on lisäksi useimmiten kasviperäistä niin sanottua pehmeää rasvaa. Makeat viljatuotteet, kuten jotkut myslit sekä pullat ja leivonnaiset sisältävät sen sijaan enemmän lisättyä rasvaa.

 

Pullassa on enemmän rasvaa kuin leivässä, mutta se on silti oiva valinta herkutteluun.