Valikko

Tietoa leivästä

Lisäaineet

 

Rikkiyhdisteitä käytettiin aikoinaan jo Egyptissä viinien säilöntään. Keskiajalla puolestaan elintarvikkeen huonoa laatua peitettiin väreillä. Kotisäilönnässä on perinteisesti käytetty suolaa, etikkaa ja savustusta. Lisäaineiden käyttö elintarvikkeiden laadun ja säilyvyyden parantamisessa ei siis ole uusi keksintö. Nykyään toiminta on kuitenkin laissa säädeltyä ja valvottua sekä kuluttajalle läpinäkyvää. Lisäksi on hyvä muistaa, että suuri osa lisäaineista on elintarvikkeissa luonnollisestikin esiintyviä aineita, kuten maitohappoa, pektiiniä, lesitiiniä ja askorbiinihappoa eli C-vitamiinia.

Voit tutustua lisäaineisiin ja niiden käyttötarkoitukseen sekä lainsäädäntöön tarkemmin sivuvalikosta.