Myllytuotteiden ravintoarvot

Kotimaisista viljoista valmistettujen myllytuotteiden ravintoarvoja voi vertailla oheisen taulukon avulla. Vastaava taulukko riisistä ja maissituotteista sekä muista ulkomaisista viljatuotteista on esitetty alempana.


Taulukko 24. Kotimaisista viljoista valmistettujen myllytuotteiden ravintoainetaulukko (/100 g).

Tuote

Energia (kcal/kJ) 

Proteiini (g)

Rasva (g)

Hiili-hydraatit (g) 

Kuitu (g)

Rauta (mg)

Vehnähiutale

326/1362

10,6

2,2

58,7

12,9

5,0

Tumma mannasuurimo

309/1294

10,2

1,8

59,4

5,5

1,2

Mannasuurimo

316/1323

10,2

1,1

63,6

3,5

1,2

Grahamjauho (täysjyvä)

328/1372

10,6

2,2

60,7

9,9

5,2

Tumma vehnäjauho (hiivaleipä)

326/1364

12,1

2,8

59,4

5,5

4,1

Vehnäjauho (puolikarkea)

343/1436

10,2

1,2

70,0

3,5

1,2

Vehnälese

228/955

13,3

4,5

15,4

37,5

18,6

Vehnänalkio

360/1508

29,4

10,0

31,0

14,0

8,9

Ruishiutale

296/1236

8,8

2,5

52,0

13,9

3,5

Ruisjauho (täysjyvä)

304/1272


8,8

1,9

55,4

13,9

4,9

Sihtiruisjauho

341/1428

10,0

1,5

66,3

9,4

2,2

Ruislese

279/1168

 15,0

4,3

26,0

39,0

9,5 

Kaurahiutale 

374/1566

 14,5

7,3

57,0

10,0

6,3 

Kauralese

360/1506

 18

7,7

45,6

17,5

8,0

Ohrahiutale

330/1383

 8,3

2,0

64,4

9,1

3,2

Ohrasuurimo

322/1349

 8,3

2,0

63,2

7,6

3,0

Ohrajauho

327/1370

 8,3

2,0

64,4

7,6 

4,5

Ohratärkkelys

338/1413

 0,3

0,3

81,6

1,4

0,6

Tumma gluteeniton seos

334/1369

 5,9

0,8

70,3

8,8

2,4

Gluteeniton seos

362/1513

4,0

0,6

82,4

3,0

4,3

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinninlaitos; Elintarvikkeiden koostumustietopankki Fineli, 2015.


Taulukko 25. Ulkomaisista viljoista valmistettujen myllytuotteiden ravintoarvotaulukko (/100 g).


Tuote

Energia (kcal/kJ)

Proteiini (g)

Rasva (g)

Hiilihyd-raatit (g)

Kuitu (g)

Rauta (mg)

Täysjyväriisi

335/1401

6,1

0,7

71,3

7,4

3,6

Tumma riisi

349/1460

7,0

2,3

72,0

4,0

0,7

Pitkäjyväinen riisi

362/1516

8,1

0,6

79,0

1,7

1,2

Puuroriisi

342/1433

6,1

0,7

75,6

2,3

1,2

Riisimuro

383/1601

6,8

0,6

85,6

0,9

1,1

Riisijauho ja -hiutale

362/1513

7,7

0,7

79,3

1,0

1,2

Popcorn

496/2075

9,0

28,1

47,2

10,0

1,5

Maissijauho (polenta)

349/1459

8,5

1,6

70,3

7,4

1,1

Maissitärkkelys

356/1490

0,4

0,6

86,0

0,0

0,3

Tattarisuurimo ja -jauho

323/1350

11,9

2,0

60,5

5,8

3,8

Hirssisuurimo ja -jauho

357/1494

11,3

2,9

68,8

3,2

4,8

Amarantti*

371/1554

13,6

7,0

65,0

6,7

7,9 

Kinoa*

368/1539

14,1

6,1

64,0

7,0

4,6

Lähde:Terveyden ja hyvinvoinninlaitos; Elintarvikkeiden koostumustietopankki Fineli, 2015. *USDA Nutrient Database 2015.



Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä