Kotimaiset viljalajit


Vehnä

Ruis

Ohra

Kaura



Taulukko 7. Kotimaisten viljojen ravintoainetaulukko (/100 g)

Tuote Energia
kcal/kJ

Proteiini
g
Rasva
g
Hiilihydraatit
g
Kuitu
g
Rauta
mg
Vehnähiutale 301/1259  

10,6 2,2 59 12,9 5,0
Tumma mannasuurimo 299/1250


10,2 1,8 59 5,5 1,2
Mannasuurimo 310/1295

10,2 1,1 64 3,5 1,2
Grahamjauho (täysjyvä) 309/1293


10,6 2,2 61 9,9 5,2
Tumma vehnäjauho (hiivaleipä)

315/1320 12,1 2,8 59 5,5 4,1
Ydinvehnäjauho

336/1408 10,2 1,2 70 3,5 1,2
Vehnälese

156/650 13,3 4,5 15 37,5 18,6
Vehnäalkio

350/1450 29,4 10,0 31 14,0 8,9
Ruishiutale

269/1125 8,8 2,5 52 13,9 3,5
Ruisjauho (täysjyvä)

277/1161 8,8 1,9 55 13,9 4,9
Sihtiruisjauho

323/1353 10,0 1,5 66 9,4 2,2
Ruislese

205/856 15,0 4,3 26 39,0 9,5
Kaurahiutale

355/1486 14,5 7,3 57 10,0 6,3
Kauralese

326/1366 18,0 7,7 46 17,5 8,0
Ohrahiutale

313/1310 8,3 2,0 64 9,1 3,2
Ohrasuurimo

308/1288 8,3 2,0 63 7,6 3,0
Ohrajauho

313/1309 8,3 2,0 64 7,6 4,5
Ohratärkkelys

324/1358 0,3 0,5 82 1,4 0,6
Tumma gluteeniton seos

320/1350 2,0 0,5 76 8,0 --
Gluteeniton seos 340/1450 4,0 <0,5 82 2,0 4,8

-- Tietoa ei saatavilla.

Lähde: Fineli 2009, Finax AB 2009






Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä