Valikko

Medialle

Fazer Alku Sadonkorjuupuuro valittiin Vuoden Suomalaiseksi Elintarvikkeeksi

06.05.2015

Vuoden Suomalainen Elintarvike 2015 –kilpailun voittaja julkistettiin Elintarvikepäivillä 5.5 Helsingin Messukeskuksessa. Huhtikuussa pidetyn yleisöäänestyksen perusteella voittajaksi ratkesi Fazer Alku Sadonkorjuupuuro. Finaalissa oli voittajatuotteen lisäksi neljä muuta raadin valitsemaa elintarviketta, mukaan lukien Hannun 100 % gluteeniton Tattari-pellavasämpylä.

Fazer-konsernin strategiasta ja myllyliiketoiminnasta vastaava johtaja Heli Arantola korosti tuloksen selvittyä, että Alku-puuro on kehitetty ennen kaikkea kuluttajia kuuntelemalla. Onhan puuro edelleen lähes joka toisen suomalaisen aamupala. Ensimmäisten puurotuotteidensa myötä Fazer haluaakin luoda laadukkaita sekä helposti ja nopeasti valmistuvia makuelämyksiä aamiaispöytään.

Tuoteidea sai Arantolan mukaan alkunsa jo Fazerin Lahden kauramyllyn rakentuessa. Voittajatuotteessa yhdistyvätkin omassa myllyssä valmistetut hiutaleet sekä terveelliset siemenet. Maku on tärkeintä, mutta Alku-puuro sai kiitosta myös pakkauksensa käytännöllisyydestä. Tänä vuonna raadissa toimivat kokki Sara La Fountain, Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtaja Heikki Juutinen ja elintarvikeasiantuntija Mari Lukkariniemi, S-ryhmän valikoimajohtaja Ilkka Alarotu ja Ruokakeskon johtaja Jesper Åberg. Raati arvio ehdolle asettuneita 38 elintarviketta niiden aistittavan laadun, kaupallisten menestymisnäkymien sekä kuluttajaystävällisyyden perusteella.

Vuoden Suomalainen Elintarvike –kilpailu on järjestetty jo 27 vuoden ajan ja sen tarkoitus on ennen kaikkea palkita ja kannustaa yrityksiä tuotekehityksen saralla. Kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomessa kehitetyt ja valmistetut vähittäiskauppatuotteet, jotka ovat tulleet myyntiin edellisen vuoden aikana.