Valikko

Medialle

Leipäviikon tervehdys ministeri Lepälle

20.09.2017

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä vastaanotti leipätervehdyksen kiireidensä vuoksi vasta Leipäviikon jälkeisellä viikolla. Leipäkoriin oli koottu leipomoiden ja konditorioiden tuotteita eri puolilta Suomea. Tervehdystä oli viemässä Leipätiedotuksen hallituksen puheenjohtajan Sanna-Maria Hongiston yhdessä toiminnanjohtaja Kaisa Mensosen kanssa.

Vierailun aikana ministerin kanssa keskusteltiin mm. ruisleivästä ja leipomoiden ponnisteluista tuotekehityksen eteen. Ministeri kannusti kovasti leipomoita myös viennin edistämiseen. Hankkeita esiteltäessä hän mainitsi tuntevansa hyvin työn, mitä Leipätiedotus on pitkäjänteisesti tehnyt lasten ja nuorten eteen. Hän toivoi, että tällaiset hankkeet saisivat jatkoa tulevaisuudessa.

Koriin oli koottu kattavasti teeman mukaisia ruisleipiä eri muodoissa: palana, limppuna, reikäleipinä ja kuivattuina terveellisinä napostelutuotteina. Jälkiruoaksi koriin aseteltiin myös näyttävä pullakranssi. Tuotteita koriin olivat antaneet: Fazer Leipomot, Emil Halme, Leipomo Rosten, Risto Peltolan Leipomo, Vaasan sekä Viipurilainen Kotileipomo.