Valikko

Medialle

Leipuritervehdys 3/2020

09.07.2020

Tervehdys Leipätiedotuksesta!

Erikoisen ja monille todella haastavan kevään jälkeen asiat alkavat pikkuhiljaa normalisoitua. Toivomme, että kauppa käy ja leipomotuotteiden menekki on lähtenyt vauhtiin kaikilla jäsenillämme. Tässä kirjeessä avataan hieman Leipätiedotuksen syksyn kuvioita.

Leipäviikolla teemana kuitu

Leipäviikkoa vietetään jälleen syyskuussa viikolla 37. Teemana on tänä vuonna kuitu. Tilattavana on maksutonta printtimateriaalia: juliste, pöytäständy sekä kuituaiheiset infograafit someen. Juliste on päivitetty versio kuituvertailusta, jossa korostuu leivän erinomaisuus kuitulähteenä. Lisäksi teetämme suosittuja pöytäständejä kahviloiden, myyntitiskien ja ravintoloiden pöydille. Kuitu on aina ajankohtainen asia, jonka merkitystä on syytä tuoda esiin; onhan leipä paras kuitulähde ruokavaliossamme. Materiaaleissa tuodaan esiin myös viljakuidun terveysvaikutuksia. Materiaaleja voi tilata nettisivujemme kautta https://www.leipatiedotus.fi/materiaalit/tilaa-materiaaleja.html tai sähköpostitse terhi.virtanen@leipatiedotus.fi.

Kannustamme jälleen paikallisia leipomoita ja yhdistyksiä toteuttamaan Leipäviikon tapahtumia. Meiltä saa vinkkejä tapahtuman järjestämisestä ja mikäli haluatte Leipätiedotuksen osallistuvan tapahtumaanne, kannattaa asian tiimoilta olla meihin päin yhteydessä.

SOME -kampanja #vainruisjutut

Leipätiedotus toteuttaa syksyllä 2020 Pro Ruis ry:n kanssa yhteistyössä sosiaalisen median kampanjan #vainruisjutut. Kampanjassa tehdään videoita teemalla Faktaa vs. Fiktiota rukiista. Kampanjan kohderyhmänä ovat nuoret aikuiset. Videoilla esiintyy myös muutama tuttu kasvo; tosin tätihahmoina. Kannattaa siis seurata Leipätiedotuksen Instagramia, Twitteriä ja Facebook -sivustoa sekä nettisivuja. #vainruisjutut käynnistyvät Leipäviikon jälkeen syyskuun lopulla.

Kevään tiedotteet

Kevään mediatiedotteet ovat jälleen poikineet mukavasti lehtijuttuja.

  • Huhtikuu: Karjalanpiirakka on pitänyt pintansa välipalasuosikkina
  • Toukokuu: Kahvileipä maistuu suomalaisille, kotimaisten tuotteiden osuus nousussa

Jäseneksi Pro Ruis yhdistykseen

Leipätiedotus on toiminut Pro Ruis yhdistyksen toiminnan koordinaattorina elokuusta 2017. Yhdistyksen tavoitteena on parantaa suomalaisen rukiin viljelyn edellytyksiä ja lisätä rukiin suosiota niin viljelijöiden kuin kuluttajienkin keskuudessa. Tällä kaikella turvataan kotimaisen rukiin saanti tulevaisuudessakin elintarvikkeiden raaka-aineena sekä suosio kuluttajien keskuudessa. Vuonna 2011 perustetun Pro Ruis yhdistyksen toiminnan ansiosta Suomi oli ensimmäisen kerran tällä vuosituhannella omavarainen rukiin suhteen vuonna 2015. Trendi jatkui vuosina 2016 ja 2017 sekä ennätyksellisenä satovuonna 2019. Syksyn 2017 ja kesän 2018 sääolosuhteet vaaransivat kuitenkin kotimaisen raaka-aineen riittävyyden syksyllä. Työtä tällä sektorilla siis riittää!

Mikäli yrityksenne haluaa olla mukana kehittämässä suomalaista ruisketjua pellolta pöytään, voivat pienet ja keskisuuret yritykset liittyä jäseniksi 300 € vuosimaksulla. Jäsenillä on mahdollisuus olla esillä kuluttajille ja jäsenistölle tarkoitetuissa tapahtumissa ja viestinnässä. Vuoden 2020 tapahtumia ovat mm. Ruisleipäpäivä, pellonpiennarpäivät ja SOME-kampanja Lisätietoja voi kysellä ja mukaan voi ilmoittautua terhi.virtanen@leipatiedotus.fi.

Pro Ruis -pellonpiennarpäivä 6.8.2020

Pro Ruis yhdistys järjestää kesällä 2020 pellonpiennartilaisuuden, teemalla ”Rukiin kylvö ja uuden ruiskasvuston perustaminen”. Tilaisuus on suunnattu viljelijöille sekä kaikille rukiin viljelystä ja rukiista kiinnostuneille. Tilaisuuksissa tarjolla uusinta tietoa rukiin viljelytekniikasta, markkinanäkymistä sekä viljelijöiden kokemuksia rukiin tuotannosta.

Paikalla asiantuntijoina Boreal Kasvinjalostuksen, Fazer Myllyn, Luken, Pro Rukiin, Raision, Tilasiemenen ja ViljelijänAvenaBernerin edustajia. TERVETULOA!

EURA to 6.8. klo 17.00. Samu Peren tila; Pysäkintie 12, Eura

Tilaisuuden ohjelma http://www.proruis.fi/tervetuloa-pro-rukiin-pellonpiennarpaivaan/

Tilaisuudessa kahvitarjoilu. Tarjoilun vuoksi pyydämme osallistujia ilmoittautumaan info@proruis.fi tai 040 501 6279 (Terhi Virtanen)

 

Aurinkoista kesää toivottavat

Kaisa ja Terhi