Valikko

Medialle

Kotimainen kahvileipä maistuu – helmikuussa monta syytä herkutella

14.02.2017

Kotimaisen kahvileivän myynti on ollut kasvussa jo usean vuoden ajan. Tämä käy ilmi Leipätiedotus ry:n ylläpitämästä Kotimaisten leipomotuotteiden myyntitilastosta. ”Vuonna 2016 kotimaisia kahvileipiä ja konditoriatuotteita myytiin lähes 10 % edellistä vuotta enemmän”, kertoo Leipätiedotus ry:n projektikoordinaattori Terhi Virtanen.

Tilastoissa on mukana sekä vähittäiskaupassa että suurkeittiöissä, kuten kahviloissa ja ravintoloissa, myydyt kahvileivät ja konditoriatuotteet. Kahvileivän myynnin kasvusta suurin osa, yli 70 %, on tapahtunut suurkeittiöpuolella. ”Kahvilakulttuuri on selvästi virkistynyt viime vuosina ja kahvilan herkkutiskin ääressä yhä useampi valitsee vitriinistä kotimaisen tuotteen”, toteaa Virtanen.

Helmikuu tarjoaa monta syytä herkutteluun: 5.2. vietettiin Runebergin päivää, johon kuuluu olennaisena osana päivän nimikkotorttu ja 14.2. Ystävänpäivän herkun voi valita oman maun mukaan kotimaisten leipomoiden monipuolisesta valikoimasta. Helmikuun herkuttelukausi jatkuu vielä laskiaisena, jolloin perinteinen laskiaispulla kruunaa mäenlaskun parissa vietetyn päivän. Tänä vuonna laskiaista vietetään helmikuun lopulla: laskiaissunnuntai on 26.2. ja laskiaistiistai 28.2. Laskiaispullastakin löytyy vaihtoehtoja: nautitko sinä omasi mieluummin hillolla vai mantelimassalla?

Lähteet: Leipätiedotus ry:n Leipomotuotteiden myyntitilastointi

Lisätietoja:
Terhi Virtanen, Leipätiedotus ry
terhi.virtanen@leipatiedotus.fi
040-5016279