Valikko

Medialle

Ensi viikolla on Leipäviikko - Täysjyväviljan terveyshyödyt talteen

05.09.2025

Ensi viikolla, 8.-14.9. vietetään Leipäviikkoa teemalla Hyvää täysjyvää. Leipä on hyvää ja herkullista, mutta niissä on eri määriä täysjyväviljaa ja kuitua. Valitsemalla jokaiselle aterialle täysjyvää, varmistat suosituksen (90g/pvä) mukaisen saannin ja mukana saatavat terveysvaikutukset.

Täysjyvävilja sisältää paljon hiilihydraatteja, kohtuullisesti proteiinien ja vähän rasvaa, joten se vastaa ihanteellisesti suositeltavan energian saannin vaatimuksia. Täysjyväviljan terveellisyyden perustana on ravintokuitu, jota siitä saa runsaasti. Lisäksi täysjyvävilja sisältää tärkeitä vitamiineja ja kivennäisaineita sekä terveydelle edullisia yhdisteitä, joita kutsutaan bioaktiivisiksi yhdisteiksi.

Mitä täysjyväviljasta saadaan?

  • paljon hyviä hiilihydraatteja
  • kohtuullisesti proteiineja
  • pehmeää rasvaa
  • runsaasti ravintokuitua
  • tärkeitä vitamiineja ja kivennäisaineita
  • terveydelle edullisia bioaktiivisia yhdisteitä

Lisätiedot:
Kaisa Mensonen, toiminnanjohtaja, ETM
040 594 2728
kaisa.mensonen@leipatiedotus.fi