Valikko

Medialle

Ruisleipäpäivää vietetään jälleen torstaina 28.2.

12.02.2019

Torstaina 28.2. juhlitaan kolmatta kertaa Ruisleipäpäivää. Vuonna 2017 Suomen kansa valitsi ruisleivän kansallisruoaksemme. Suomalaiset syövät eniten ruista koko maailmassa, jopa 16 kg/hlö/vuosi. 

Rukiin puolesta puhuu terveellisyys. Ruisleivän ansiosta suomalaisten korkea ravintokuidun saanti on taattu, sillä Suomessa ruis jauhetaan pääosin runsaasti kuitua sisältäväksi täysjyväjauhoksi. Rukiin terveysvaikutuksia tutkitaan paljon meillä ja maailmalla. Tutkimusten mukaan täysjyväruis antaa suojaa muun muassa sydän- ja verisuonitauteja sekä hormonivälitteisiä syöpiä vastaan.

Tutustu materiaaleihin täältä

Suomalaista ruista juhlistetaan keskiviikkona 28.2. kello 8.00-11.00 Kampin kauppakeskuksessa, E-tasolla.

Tapahtumassa jaetaan suomalaisesta rukiista valmistettuja herkullisia ruisleipiä. Tapahtuman järjestävät yhdessä Leipätiedotus ry ja Pro Ruis ry.