Valikko

Materiaalit

Ruisleipäpäivää vietetään 28.2. Vuonna 2017 Suomen kansa valitsi ruisleivän kansallisruoaksemme ja tästä eteenpäin sitä on juhlittu suomalaisen kulttuurin päivänä, Kalevalan päivänä, 28.2.  Ruisleipä on suomalaisen ruokakulttuurin ydin ja sillä on vahva symbolinen arvo. Leipä ja viljat ovat Kalevalan tarinoissa oleellisessa roolissa.

Suomalaiset syövät eniten ruista koko maailmassa, jopa 15 kg/hlö/vuosi. Ruisleipä on muuttanut ajan saatossa muotoaan. Reikäleivän ja limpun rinnalle on nousseet palaleivät ja valmiit viipaleet. Ruisleipä on taipunut viime vuosina myös napostelutuotteiksi.  

Rukiin puolesta puhuu terveellisyys. Ruisleivän ansiosta suomalaisten korkea ravintokuidun saanti on taattu, sillä Suomessa ruis jauhetaan pääosin runsaasti kuitua sisältäväksi täysjyväjauhoksi. Rukiin terveysvaikutuksia tutkitaan paljon meillä ja maailmalla. Tutkimusten mukaan täysjyväruis antaa suojaa muun muassa sydän- ja verisuonitauteja sekä hormonivälitteisiä syöpiä vastaan.

Materiaalien käyttö

Hyödynnä sivupalkissa olevia materiaaleja vapaasti: somekuvia, julisteita, videoita yms. 

Sosiaalisessa mediassa voit luoda oman päivityksen, joko videon tai kuvan, ja lisätä siihen tehostegalleriasta haluamasi ruisleipä-efektin (ruisleipäpäivä tai ruisleipälasit).