Valikko

Leipäviikko

Leipäviikko lokakuussa - teemana "Leivästä on moneksi"

 

Leipäviikkoa vietetään valtakunnallisesti viikolla 42 eli 18.-24.10.2010. Teemana on tänä vuonna Leivästä on moneksi.

Leipä aloittaa päivän terveellisesti aamiaisella ja sopii oivaksi kaveriksi lounaalla. Leipä on itseoikeutettu keiton lisäke ja sopii höysteeksi erilaisiin salaatteihin. Se on myös mainio lounasvaihtoehto ja taipuu mukavasti myös jälkiruoaksi. Väli- ja iltapalalla leivän voi päällystää erilaisilla keveillä leikkeleillä, raejuustolla ja vihanneksilla, kuten salaatilla tai porkkanaraasteella ja appelsiinilla.

Vaikka leipä sopii aterian osaksi alkupalana, lisäkkeenä tai jälkiruokana, voi koko aterian rakentaa leivän varaan. Lämpimiä leipiä voi päällystää lihalla, kalalla tai kasviksilla ja kuorruttaa juustolla. Leipiä on helppo muunnella jokaisen ruokailijan makuun sopiviksi. Revitystä ruisleivästä syntyy myös mainioita "kukkoja". Leivät voi täyttää kalafileillä tai lanttuviipaleilla, kietaista folioon ja kypsentää miedossa uuninlämmössä meheviksi. Leipä kuuluu myös juhlaan. Erilaiset pienet voileivät tai komeat voileipäkakut ovat kauniita ja maukkaita.

 

 

Juliste leipäviikolle

Leipäviikko -julisteen voi tilata Leipätiedotukselta viikolta 39 alkaenterhi.virtanen(at)leipatiedotus.fi tai sen voi ladata Leipäviikko markkinointia varten A4 koossa tästä Leipäviikon julisteet. Jos tarvitsette tiedoston printattavaksi A3 koossa, voitte ottaa yhteyttä Leipätiedotukseen, niin toimitamme teille tiedoston pdf muodossa.

Leipomoille on saatavissa ilmoituspohjia Leipäviikon paikallislehti-ilmoitteluun tai muuhun markkinointiin. Ilmoituspohjat ovat painovalmiita tiedostoja, joiden yläosa on lukittu. Julisteen alaosan valkoisen palkin voi käyttää oman Leipäviikon tuotetarjouksen tekemiseen. Toimittamalla Leipätiedotuksen sivuilta löytyvistä tiedostoista Leipäviikon julisteethaluamanne julisteen, tuotekuvanne, tuotteen hintatiedot ja yrityksen logon lehden toimitukseen tai kirjapainoon saatte viimeistellyn ilmoituksen. Huomaattehan, että sivuiltamme saatavissa olevat tiedostot ovat A4 koossa. Jos tarvitsette tiedoston A3 kokoista ilmoitusta varten tai haluatte julisteen painettavaksi leikkausmerkein, ottakaa yhteyttä leipätiedotukseen terhi.virtanen(at)leipatiedotus.fi. Toimitamme teille tiedostot sähköpostitse. Leipätiedotukselta voi tilata Leipäviikolle myös valmiin julistepohjan.

Lisätietoja toiminnanjohtaja Kaisa Mensoselta: kaisa.mensonen(at)leipatiedotus.fi

 


 

Osallistu kilpailuun: Sinustako leipäreseptimestari?

Leivästä on moneksi! Leipätiedotus ry haastaa sinut luomaan monipuolisesta leivästä jotain uutta.

Käytä raaka-aineena valmista leipää ja anna sen taipua makusi mukaan pikkupalaksi, pääruoaksi tai vaikkapa jälkiruoaksi. Rajana on vain oma mielikuvituksesi. Tarkoituksena ei siis ole kehitellä uutta leivontareseptiä, vaan ideoida jo valmiille leivälle uusia tapoja tarjoilla. 

Lähetä reseptisi mahdollisine kuvineen 21.11. mennessä sähköpostitse kaisa.mensonen(at)leipatiedotus.fi. Leipätiedotuksen valitsema voittaja palkitaan upealla Kenwood kMix yleiskoneella. Lisäksi voittajaresepti julkistetaan Leipätiedotuksen www-sivuilla.


Palkintona Kenwood kMix yleiskone