Valikko

Leipäviikko

Leipäviikkoa vietetään tänä vuonna perinteisesti viikolla 37 (12.-18.9.2022). Teemana on ajan henkeen liittyen Missä leipä kasvaa?

Tänä vuonna haluamme Leipäviikolla kertoa kuluttajille, että leipä on hyvää ja terveellistä, ja jokaisella leivällä on tekijänsä. Leivän tie pellolta pöytään vie monen mutkan kautta.

Viimeaikaiset tapahtumat ovat osoittaneet, kuinka ajankohtainen Leipäviikon teema on.  Ruoan tuottaminen ja riittävyys eivät ole itsestäänselvyys. Ruokatietämys ruoan tuottamisesta ja jalostamisesta vaikuttaa olevan puutteellista. Moni ei ymmärrä riskejä ja haasteita liittyen niiden ihmisten työhön ja toimeentuloon, jotka ovat valinneet elinkeinokseen ruoan tuottamisen. Maatalouskriisi on osoittanut, kuinka haavoittuvainen tämä elinkeino on. Elämme kansainvälisessä maailmassa emmekä ole täällä pohjolassakaan suojassa maailmalla tapahtuvilta myllerryksiltä, jotka vaikuttavat raaka-aineiden sekä tuotantopanosten, kuten energian, lannoitteiden, kylvösiementen ja torjunta-aineiden hintaan.

Monelle kuluttajalle ei ole selvää, miten leipä päätyy kaupan hyllylle. Mitä kaikkea kätkeytyykään ruoan alkuperän taakse liittyen ruoan kasvattamiseen, kuljettamiseen, jalostamiseen ja myymiseen.

Leipäviikon teeman tavoitteena onkin kertoa mistä leipä tulee ruokapöytään. Näin haluamme lisätä tietoisuutta ruokaketjusta ja korostaa sen tärkeyttä sekä painottaa kotimaassa tuotetun ruoan arvoa.

Leipätiedotuksen maksuttomia materiaaleja Leipäviikolle on tilattavissa sähköpostitse terhi.virtanen@leipatiedotus.fi tai tilauslomakkeella https://www.leipatiedotus.fi/materiaalit/tilaa-materiaaleja.html. Printtimateriaaleina tarjolla on teemaan liittyvät Leipäviikko -juliste ja -pöytäständi (kuvat alla). Some-materiaalit on ladattavissa sivupalkista.

 

Pöytäständy

 

Julisteet: