Valikko

Leipäviikko

Leipäviikkoa vietetään viikolla 37,  9.–15. syyskuuta teemalla #syönkauraa.

Kaura ja kauraleipä ovat nousseet nopeasti kuluttajien suosioon hyvän makunsa ja terveellisyytensä takia. Kaurasta valmistetaan herkullista ja terveellistä leipää sekä monia muita kauratuotteita. Osa kauran kuidusta on kolesterolia alentavaa beetaglukaania, jonka ansiosta monet kauratuotteet ovat terveyden kannalta suositeltavia. Kauran kuidulla, pehmeällä rasvalla, vitamiineilla ja kivennäisaineilla on vaikutusta kylläisyyteen, vatsan toimintaan ja suoliston terveyteen, tarkkavaisuuteen ja keskittymiseen, hampaisiin, ihoon, hiuksiin, kynsiin, sydän- ja verenkiertoelimistöön sekä lihaksiin.

Kauramateriaali on työn alla ja lisäämme ne sivuillemme, kunhan materiaali valmistuu. Luvassa on kaurajuliste sekä faktoja täynnä oleva pöytäpuhuja edellisten vuosien tapaan. Lisäksi infograafeja ja muuta materiaalia sosiaalisen median kanaviin jaettavaksi.