Leipäviikkoa vietetään jälleen syyskuussa viikolla 37 eli 8.-14.9.2025 täysjyvä -teemalla. Nostetaan siis esiin täysjyväviljan monipuoliset terveyshyödyt sekä kannustetaan käyttämään täysjyvää osana jokapäiväistä ruokavaliota.
Syksyllä 2024 julkaistuissa ravitsemussuosituksissa annettiin ensimmäisen kerran määrällinen suositus täysjyvän saannista. Täysjyvävilja sisältää runsaasti kuitua, vitamiineja ja kivennäisaineita, jotka edistävät hyvinvointia ja tukevat terveellistä elämäntapaa. Riittävän täysjyväviljan saannin on todettu alentavan riskiä sairastua moniin kroonisiin sairauksiin. Suositusten mukaan täysjyväviljaa tulisi joka päivä saada vähintään 90 grammaa. Vain 2 % naisista ja 11 % miehistä pääsee tähän tavoitteeseen. Joten tekemistä riittää!
Tästä syystä Leipäviikon teemana onkin tänä vuonna: Hyvää täysjyvää!
Markkinoilla on monia täysjyväisiä tuotteita ja ateriat voi koostaa monenlaisesta täysjyvästä käyttämällä esimerkiksi täysjyväisiä ateriajyviä tai täysjyväpastaa lisukkeena, rakentamalla pizzan täysjyväisen pizzapohjan päälle, valitsemalla täysjyväisen leivän ja tarjoamalla jälkiruoaksi täysjyväiseen piirakkapohjaan leivotun piirakan. Aamu- ja välipaloille tarjolle löytyy täysjyväisiä puuroja, leipiä, keksejä ja muroja.
Testaa oma täysjyväviljan saantisi täysjyvätestillä.
Leipäviikon materiaaleja voi tilata nettisivujemme materiaalitilauslomakkeen kautta.
Merkitse Leipäviikko kalenteriisi ja liity mukaan juhlistamaan täysjyvää!
Hyvää täysjyvää -juliste
Täysjyväviljaa 90 g päivässä -juliste
Täysjyväleivästä kuitua -juliste
Nyt vietetään Leipäviikkoa -juliste
Herkkuleipä -juliste