Valikko

Leipäviikko

Piparjuureva rieskaherkku

(kuva ja resepti: Minna Kuukka)

(Resepti 4:lle)

4 ohutta, pitkänmallista rieskanpalaa

piparjuurituorejuustoa

150 g pakkaus kylmäsavulohiviipaleita

1 punasipuli

2 tl kapriksia

1 dl juustoraastetta (emmental)

 

Voitele rieskat suht runsaasti piparjuurituorejuustolla. Leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi ja asettele viipaleita sinne tänne tuorejuuston päälle. Asettele sitten leivälle myös hieman pienittyjä kylmäsavulohiviipaleita. 150 g pakkaus riittää neljään leipään. Jätä muutama viipale vielä sivuun. Ripottele leivälle kapriksia ja lopuksi hieman juustoraastetta. 

Laita leivät uuniin grillivastuksen alle hetkeksi, noin 5 minuuttia, niin että juustoraaste hieman sulaa.

Revi lämmenneiden leipien päälle vielä hieman sivuun jättämääsi kylmäsavulohta ja halutessasi myös punasipulia. Nauti!

Huom. halutessasi voit korvata lohen savukinkulla