Valikko

Leipäviikko

Leipäviikolla palataan perusasioiden äärelle

 

Leipäviikkoa vietetään syksyllä 7.-13.9.2015. Teemalla muistutamme tutun, mutta hieman unohdetun, kuidun tärkeydestä ruokavaliossa sekä terveellisistä välipaloista.

 

Riittävästi kuitua

Kuitua tulisi saada päivittäin vähintään 25 - 35 grammaa. Päivän kuituannos kannattaa koostaa sekä viljan että kasvisten kuidusta. Leipäviikon kuituteemaan Leipätiedotus on laatinut kuituympyrän, jonka avulla on helppoa hahmottaa kuitua sisältävät ruoat. Päivän kuidut kannattaa valita monipuolisesti kaikista lohkoista päivän aterioille.

 

 

Kuituympyrässä leipä on vahvasti esillä hyvänä kuidunlähteenä. Ympyrästä lähes 2/3 on katettu täysjyväleivällä ja muilla täysjyväviljatuotteilla, koska ne ovat erinomaisia kuidun lähteitä. Täysjyväviljatuotteiden kuidun määrä on suurempi kuin kasviksissa, joiden kuitupitoisuus on tavallisesti enintään 6 %.

 

Leipäviikon materiaalit

  • Kuituympyräjuliste A2 (jäsenillemme ilmainen, muille 0,50 €/juliste + postikulut)
  • Välipalaopas (jäsenillemme ilmainen, muille 0,50 €/esite + postikulut)
  • Lasten kuituinen lautapeli (jäsenillemme ilmainen, muille 0,50 €/esite + postikulut)
  • Kuituympyrä Roll up (150 €/ roll up) (tilaus tehtävä vähintään viikko ennen Leipäviikon alkua)
  • Materiaalia on rajoitettu määrä, joten olethan nopea tilauksessasi.

 

Materiaaleja voi tilata sähköpostitse osoitteesta: 
terhi.virtanen(at)leipatiedotus.fi 
kaisa.mensonen(at)leipatiedotus.fi