Valikko

Tietoa leivästä

Myllytuotteiden kivennäisainepitoisuuksia

 

Eri viljoista valmistettujen myllytuotteiden kivennäisainepitoisuuksia voi vertailla oheisen taulukon avulla.

 

Taulukko 27. Myllytuotteiden kivennäisainepitoisuuksia.

Vilja Tuote Kivennäisainepitoisuus %
Vehnä

Täysjyvävehnähiutale

1,40
  Täysjyvävehnärouhe ja -litiste 1,50
 

Vehnäjauho

 

 

- Täysjyvävehnäjauho (graham)

1,50 
 

- Tumma vehnäjauho (hiivaleipäjauho)

1,20
 

- Puolikarkea vehnäjauho 

0,70 
 

- Karkea vehnäjauho

0,50
 

- Erikois- eli ydinvehnäjauho

0,50
 

Suurimo

 
 

- Tumma mannasuurimo

0,90
 

- Mannasuurimo

0,40
  Vehnäalkio 4,70
  Vehnälese 6,50
Ruis Täysjyväruishiutale 1,70
  Täysjyväruisrouhe ja -litiste 1,60
 

Ruisjauho

 
 

- Ruisjauho (täysjyvä)

1,60
 

- Sihtiruisjauho

0,80 
 

- Lestyruisjauho

<0,8
Ohra Täysjyväohrahiutale 0,90
  Ohrasuurimo 1,00
 

Ohrajauho

 
 

- Ohrajauho

1,00 
 

- Lestyohrajauho

<1,0
Kaura Täysjyväkaurahiutale ja -litiste 1,90
  Kauralese 2,60
Riisi Täysjyväriisi 1,50
  Tumma riisi 0,80
  Puuroriisi (hiottu) ja riisihiutale 0,40
Maissi Maissisuurimo 0,80
  Popcorn 6,20
Hirssi Hirssisuurimo 1,10
Tattari Tattarisuurimo 1,80
  Tattarijauho 0,90

 

Lähde: Melia Oy/Tiedonantoja 1998, Kauppamyllyjen Yhdistys 1998.