Myllytuotteiden kivennäisainepitoisuuksia
Eri viljoista valmistettujen myllytuotteiden kivennäisainepitoisuuksia voi vertailla oheisen taulukon avulla.
Taulukko 27. Myllytuotteiden kivennäisainepitoisuuksia.
| Vilja | Tuote | Kivennäisainepitoisuus % |
| Vehnä |
Täysjyvävehnähiutale |
1,40 |
| Täysjyvävehnärouhe ja -litiste | 1,50 | |
|
Vehnäjauho |
||
|
|
- Täysjyvävehnäjauho (graham) |
1,50 |
|
- Tumma vehnäjauho (hiivaleipäjauho) |
1,20 | |
|
- Puolikarkea vehnäjauho |
0,70 | |
|
- Karkea vehnäjauho |
0,50 | |
|
- Erikois- eli ydinvehnäjauho |
0,50 | |
|
Suurimo |
||
|
- Tumma mannasuurimo |
0,90 | |
|
- Mannasuurimo |
0,40 | |
| Vehnäalkio | 4,70 | |
| Vehnälese | 6,50 | |
| Ruis | Täysjyväruishiutale | 1,70 |
| Täysjyväruisrouhe ja -litiste | 1,60 | |
|
Ruisjauho |
||
|
- Ruisjauho (täysjyvä) |
1,60 | |
|
- Sihtiruisjauho |
0,80 | |
|
- Lestyruisjauho |
<0,8 | |
| Ohra | Täysjyväohrahiutale | 0,90 |
| Ohrasuurimo | 1,00 | |
|
Ohrajauho |
||
|
- Ohrajauho |
1,00 | |
|
- Lestyohrajauho |
<1,0 | |
| Kaura | Täysjyväkaurahiutale ja -litiste | 1,90 |
| Kauralese | 2,60 | |
| Riisi | Täysjyväriisi | 1,50 |
| Tumma riisi | 0,80 | |
| Puuroriisi (hiottu) ja riisihiutale | 0,40 | |
| Maissi | Maissisuurimo | 0,80 |
| Popcorn | 6,20 | |
| Hirssi | Hirssisuurimo | 1,10 |
| Tattari | Tattarisuurimo | 1,80 |
| Tattarijauho | 0,90 |
Lähde: Melia Oy/Tiedonantoja 1998, Kauppamyllyjen Yhdistys 1998.
